CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 05.03.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

„Značkovou“ kabelku či hodinky?

        Desítky kusů hodinek a kabelek označených logy luxusního značkového zboží zajistili v průběhu víkendu celníci na Znojemsku.

        V sobotu při kontrolní činnosti na komunikaci Znojmo – Hatě celníci zastavili vozidlo VW Sharan s českou státní poznávací značkou, které řídil Vietnamec. Kontrolou vnitřního prostoru vozu celníci zjistili, že muž převáží 142 kusů kabelek označených logy ochranných známek zvučných jmen např. Louis Vuitton, Burberry či Guess. Prodejní cena originálů by činila bez mála přibližně 700 000 korun.

        V neděli odpoledne hlídka celníků kontrolovala tržnici Hatě II v těsné blízkosti státní hranice s Rakouskem. Na místě celníci zjistili, že jeden ze stánků, který dle údajů živnostenského úřadu není pronajatý a měl by být uzavřen, je v provozu. Ve stánku se však nenacházel žádný prodavač. Důkladnou kontrolou celníci objevili úkryt v prodejním pultu. Uvnitř bylo ukryto 65 kusů hodinek označených logy ochranných známek např. Omega, Rado, Emporio Armani a dalšími. Prodejní cena originálů by činila přibližně 1 240 000 korun.

        Celníci podezřelé zboží zajistili, a pokud se prokáže, že se jedná o padělky, bude zlikvidováno.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky