CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Českých Budějovicích 19.10.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství České Budějovice

Padělky za více než milion zajistili jihočeští celníci

    Ve středu 18. 10. 2006 provedli jihočeští celníci na tržnici „U lomu“ v katastru města Kaplice a na tržnici „Houžná“ v katastru obce Řasnice kontrolní akce zaměřené na dodržování zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele. Cílem kontrolních  akcí bylo zjistit, zda se zde skladuje, nabízí nebo prodává zboží, u kterého existuje důvodné podezření, že je na něm umístěno stejné nebo zaměnitelné označení s ochrannou známkou bez souhlasu majitele ochranné známky.
     Na tržnici „Houžná“ v katastru obce Řasnice bylo zjištěno, že ve stánku neznámá osoba, která bezprostředně po příjezdu kontrolní skupiny opustila stánek, nabízí zboží (textilní výrobky), u kterého existuje důvodné podezření z porušování některých práv duševního vlastnictví. Bylo zajištěno celkem 914 ks textilních výrobků (Dolce @ Gabana, Playboy, Red Bull, s.Oliver, Halley Davidson) a předběžně vyčíslená škoda způsobená majitelům ochranných známek činí 988.390,-Kč.
     Na tržnici „U lomu“v katastru města Kaplice celníci zajistili 249 ks textilních výrobků, u kterých existuje důvodné podezření z porušování některých práv duševního vlastnictví (Dolce @ Gabana, Playboy, KTM, Yamaha, Lonsdale, Armani, Fox, Audi). Předběžně vyčíslená škoda způsobená majitelům ochranných známek činí  226.850,-Kč.
     Pokud bude následným kontrolním postupem prokázáno, že se skutečně jedná o padělky, bude v dalším řízení rozhodnuto o jejich propadnutí nebo zabrání ve prospěch státu.

Bc. Vladimír Pešek
Tiskový mluvčí CŘ České Budějovice
tel: 386 714 233
mobil: 724 667 811
fax: 386 714 200
e-mail: v.pesek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky