CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Českých Budějovicích 31.08.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství České Budějovice

Jihočeští celníci zajišťovali padělky v kamenných obchodech

     V úterý 28.8.2007 provedli jindřichohradečtí a českobudějovičtí celníci v předem vytipovaných kamenných obchodech kontrolní akce zaměřené na dodržování zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele. Cílem kontrolních  akcí bylo zjistit, zda se zde skladuje, nabízí nebo prodává zboží, u kterého existuje důvodné podezření, že je na něm umístěno stejné nebo zaměnitelné označení s ochrannou známkou bez souhlasu majitele ochranné známky nebo je zboží vyrobené bez souhlasu majitele autorských práv (CD, DVD).
     Jindřichohradečtí celníci zkontrolovali v centru Jindřichova Hradce dva kamenné obchody a v obou zjistili, že se zde nabízí, prodává a skladuje zboží porušující práva duševního vlastnictví. Zajištěno bylo celkem 162 ks textilních výrobků, výrobků kožené galanterie a sportovní obuvi. Celková škoda způsobená majitelům ochranných známek by v případě prodeje činila 273.049,- Kč.
     Ve stejný den zkontrolovali českobudějovičtí celníci nedaleko centra v Českých Budějovicích dva kamenné obchody a také oni v obou zjistili nabídku, prodej a skladování zboží porušujícího práva duševního vlastnictví. V prvním obchodě zajistili celkem 471 ks textilních výrobků, výrobků kožené galanterie, sportovní obuvi a slunečních brýlí. Škoda způsobená majitelům ochranných známek by v případě prodeje činila 788.774,- Kč. V druhém obchodě zajistili textilní výrobky za 90.405,- Kč.
     Celková škoda způsobená majitelům ochranných známek u zboží zajištěného jindřichohradeckými a českobudějovickými celníky činila 1.152.228,- Kč. Od začátku roku 2007 jihočeští celníci zajistili padělky rozmanitých druhů zboží za téměř 55 milionů korun. Největší množství zajištěného zboží připadá na textilní výrobky, obuv, CD a DVD nosiče.

 


Bc. Vladimír Pešek
Tiskový mluvčí CŘ České Budějovice
tel: 386 714 233
mobil: 724 667 811
fax: 386 714 200
e-mail: v.pesek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky