CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Českých Budějovicích 27.08.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství České Budějovice

Opět padělky na tržnici

     V tomto týdnu provedli českokrumlovští celníci dvě kontrolní akce zaměřené na dodržování zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele. Cílem kontrolních  akcí bylo zjistit, zda se na kontrolovaných místech skladuje, nabízí nebo prodává zboží, u kterého existuje důvodné podezření, že je na něm umístěno stejné nebo zaměnitelné označení s ochrannou známkou bez souhlasu majitele ochranné známky nebo je zboží vyrobené bez souhlasu majitele autorských práv (CD, DVD).
     V pondělí 25. srpna 2008 v dopoledních hodinách zkontrolovali českokrumlovští celníci kamenný obchod v Horní Plané. Zde bylo vše v pořádku. Celníci nenalezli žádné zboží, které by porušovalo zákon o ochraně spotřebitele. Následně tentýž den byla provedena kontrola na vietnamské tržnici u čínské restaurace v katastru obce Vyšší Brod.  Po příjezdu celníků na tržnici opustili tradičně trhovci rychle svá prodejní místa, takže nebylo možné ustanovit prodávající z jednotlivých stánků. Zkontrolovány byly dva stánky. Výsledkem této akce bylo zajištění celkem 141 ks textilních výrobků a hodinek, které byly volně vystaveny a nabízeny k prodeji, a u kterých je důvodné podezření, že se jedná o padělky značek chráněné ochrannými známkami. Celková škoda způsobená majitelům ochranných známek by v případě prodeje činila 963.222,- Kč.                 
          Od začátku roku 2008 jihočeští celníci zajistili padělky rozmanitých druhů zboží za téměř 105 milionů korun. Největší množství zajištěného zboží připadá na textilní výrobky, obuv, CD a DVD nosiče.

 


por. Bc. Vladimír Pešek
Tiskový mluvčí CŘ České Budějovice
tel: 386 714 233
mobil: 724 667 811
fax: 386 714 200
e-mail: v.pesek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky