CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Českých Budějovicích 30.11.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství České Budějovice

Realizace akce FOX

     Ve čtvrtek 26. listopadu 2009 bylo ukončeno závěrečnou realizací šetření příslušníků Celního ředitelství České Budějovice pod krycím názvem FOX týkající se dovozu a distribuce neznačených cigaret na území Jihočeského kraje.
     Několikaměsíční rozpracovávání (pátrání) bylo ukončeno zásahem příslušníků odboru Pátrání Celního ředitelství České Budějovice, při kterém byly zadrženy 2 osoby. 46-letý muž slovenské národnosti převážel neznačené cigarety ze Slovenska na území Jihočeského kraje. Zde je předával (prodával) 52-letému muži české národnosti, který je následně distribuoval po celém území Jihočeského kraje. Tato nelegální činnost byla prováděna opakovaně. Jihočeští celníci zadokumentovali několik takto uskutečněných přeprav neznačených cigaret. Samotná realizace proběhla v nočních hodinách z 26. na 27. listopadu v malé obci na Českokrumlovsku v místě přechodného pobytu zadrženého muže české národnosti. Při kontrole zavazadlového prostoru osobního automobilu Citroen Xsara Picasso slovenské imatrikulace bylo nalezeno 400 ks kartonů cigaret různých značek, které nebyly označeny tabákovou nálepkou. Následně byla provedena domovní prohlídka v obci na Českobudějovicku, kde bylo nalezeno dalších 58 kartonů neznačených cigaret. Celkem bylo zajištěno 91.600 ks neznačených cigaret v hodnotě téměř 400 tisíc korun. Daňový únik činí pouze na spotřební dani 175.872,- Kč.
     V současné době je případ nadále v šetření policejního orgánu Celního ředitelství České Budějovice a probíhají další nezbytné úkony trestního řízení. Dvěma osobám hrozí obvinění ze spáchání trestného činu porušení předpisů o nálepkách k označení zboží.

 


Bc. Vladimír Pešek
Tiskový mluvčí CŘ České Budějovice
tel: +420 386 714 233
mobil: +420 724 667 811
fax: +420 386 714 200
e-mail: v.pesek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky