CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Českých Budějovicích 12.04.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství České Budějovice

Padělky na tržnicích se jeví jako nekončící příběh

     V minulých dnech provedli jihočeští celníci několik kontrolních akcí na příhraničních tržnicích v katastru obcí Strážný a Vyšší Brod.
     Výsledkem kontrol na příhraničních tržnicích bylo v pěti případech zajištění většího množství zboží, u kterého existuje důvodné podezření z porušení práv duševního vlastnictví a autorských práv. Škoda způsobená majitelům ochranných známek a autorských práv by v případě prodeje činila celkem 7.295.173,- Kč. Minulé úterý nejdříve strakoničtí celníci zkontrolovali na tržnici „Kravín“ jeden ze stánků a zajistili zde několik desítek kusů padělků textilních výrobků. Po chvíli se vrátili a na té samé tržnici provedli kontrolu dalšího ze stánků a byli opět úspěšní. Zajistili větší množství padělků textilních výrobků, obuvi, hodinek, brýlí a výrobků kožené galanterie. Škoda způsobená majitelům ochranných známek by v případě prodeje činila celkem 1.814.894,- Kč. Ve stejný den kontrolovali českokrumlovští celníci tržnici „Za školou“ ve Vyšším Brodu. Zajistili zde také větší množství padělků textilních výrobků, obuvi, hodinek, brýlí a výrobků kožené galanterie. Škoda způsobená majitelům ochranných známek by v případě prodeje činila celkem 2.217.530,- Kč. O víkendu celníci pokračovali v kontrolách jak ve Strážném, tak i ve Vyšším Brodu. V sobotu 9. dubna zajistili českokrumlovští celníci opět na tržnici „Za školou“ padělky za 2.507.070,- Kč. Poslední případ se stal v neděli 10. dubna na Strážném. Strakoničtí celníci zajistili ve druhém prodejním stánku ve stanu na tržnici „Pod Stezkou“ větší množství padělků textilních výrobků, obuvi, hodinek a doplňků za 555.179,- Kč. Dále zde zajistili větší množství nahraných CD a DVD nosičů, u kterých existuje důvodné podezření z porušení autorských práv. Škoda způsobená majitelům autorských práv by v případě prodeje činila  200.500,- Kč.
     Od začátku roku 2011 jihočeští celníci zajistili padělky rozmanitých druhů zboží za 38 milionů korun. Největší množství zajištěného zboží připadá na textilní výrobky, obuv a CD a DVD nosiče. 


Bc. Vladimír Pešek
Tiskový mluvčí CŘ České Budějovice
tel: +420 386 714 233
mobil: +420 724 667 811
fax: +420 386 714 200
e-mail: v.pesek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky