CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Českých Budějovicích 16.11.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství České Budějovice

Jihočeští celníci zajistili padělky za téměř 9 milionů

V minulých dnech provedli jihočeští celníci dvě realizační akce týkajících se ochrany práv duševního vlastnictví a autorských práv. Výsledkem bylo zajištění většího množství zboží, u kterého existuje důvodné podezření z porušení práv duševního vlastnictví a autorských práv. Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla vyčíslena na částku 8.655.310,- Kč.

V pátek 9. listopadu provedli příslušníci Celního ředitelství České Budějovice na základě soudního příkazu prohlídku jiných prostor a pozemků v nebytových prostorách určených k prodeji zboží v katastru obce Strážný. Výsledkem této akce bylo zajištění většího množství textilního zboží a CD a DVD nosičů. Dále celníci zajistili 5 litrů lihovin, které nebyly značeny v souladu se zákonem. Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla vyčíslena na částku 1.092.716,- Kč. V ten samý den prováděli českobudějovičtí celníci doručování písemnosti v rámci vedeného trestního řízení osobě vietnamské národnosti, která působí na tržnici v obci Strážný. V okamžiku zjištění přítomnosti celníků na tržnici se muž, kterému měla být písemnost doručena, dal na útěk. Následně celníci zjistili důvod úprku. Ve dvou prodejních stáncích celníci zajistili větší množství plagiátů CD a DVD nosičů a dále padělky textilních a galanterních výrobků. Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla vyčíslena na částku 3.394.094,- Kč.
 
Ve středu 14. listopadu provedli příslušníci Celního ředitelství České Budějovice na základě soudního příkazu prohlídky jiných prostor a pozemků v katastru obce Vyšší Brod. Výsledkem této akce bylo zajištění většího množství textilního a galanterního zboží, obuvi a hodinek. Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla vyčíslena na částku 4.168.500,- Kč.

Od začátku roku 2012 jihočeští celníci zajistili padělky rozmanitých druhů zboží za téměř 88 milionů korun. Největší množství zajištěného zboží připadá na textilní výrobky, CD a DVD nosiče a obuv. 


Bc. Vladimír Pešek
Tiskový mluvčí CŘ České Budějovice
tel: +420 386 714 233
mobil: +420 724 667 811
fax: +420 386 714 200
e-mail: v.pesek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky