CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Hradci Králové 08.06.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Hradec Králové

Celníci odhalili pašeráky nafty

Pracovníci odboru pro odhalování organizované trestné činnosti královéhradeckého celního ředitelství postoupili v těchto dnech Policii ČR návrh na zahájení trestního stíhání sedmi osob, které jsou důvodně podezřelé, že v období od listopadu loňského roku do letošního dubna zorganizovaly a nejméně ve 113 případech uskutečnily přepravu motorové nafty a minerálních olejů z Polska do České republiky a jejich následný prodej bez toho, že by státu přiznaly a uhradily zákonnou spotřební daň.

V autocisternách, jejichž pohyb průběžně monitorovaly hlídky celního dohledu, bylo tímto způsobem dovezeno více než tři a čtvrt milionu litrů pohonných hmot, které skončily ve skladech na různých místech Moravskoslezského a Plzeňského kraje.

Odtud podezřelí distribuovali dovážené zboží už jako motorovou naftu různým odběratelům v České republice, aniž by splnili zákonnou povinnost přiznat a zaplatit spotřební daň. Našemu státu tak způsobili škodu ve výši 32.538.710,- Kč. Nezákonnou činnost se snažili maskovat tím, že dovážené zboží míchali s motorovou naftou nakoupenou od oficiálních distributorů v ČR.


Otto Mach 
tiskový mluvčí CŘ Hradec Králové  tel.: 495756209  fax: 495756200  mobil: 604221327  e-mail: o.mach@cs.mfcr.cz   
Skočit na začátek stránky