CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Hradci Králové 27.04.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Hradec Králové

Hradečtí celníci zmařili dodávky nelegálního alkoholu

Déle než měsíc sledovali celníci z odboru pátrání Celního ředitelství Hradec Králové trojici osob, která pro soukromé obchodníky z příhraničí východních Čech dopravovala ze severní Moravy nelegálně vyráběný alkohol. Sledovací akce vyvrcholila včera krátce před polednem v Pěkově na Broumovsku, kde celníci zákonnými prostředky donutili zastavit tři dodávková vozidla a zkontrolovali převážený náklad, který představoval 1 760 litrů různých alkoholických nápojů bez kontrolních nálepek a bez předepsaných dokladů, kterými by řidiči prokázali řádné zdanění přepravovaného zboží.
Všechny tři překvapené nelegální distributory pak celní hlídka eskortovala na náchodský celní úřad k prvotnímu výslechu. Na závěr byl celý případ předán, spolu s návrhem na zahájení trestního stíhání, příslušnému útvaru Policie ČR a zboží, jako důkazní prostředek, putovalo do skladu celního úřadu.
Celníkům se podařilo prokázat, že od poloviny března dopravili nepoctiví zásobovači z Ostravska do východních Čech celkem 3 310 litrů nelegálně vyrobeného alkoholu, z něhož nebyla zaplacena spotřební daň v částce 642.615 korun.

Otto Mach
Tiskový mluvčí CŘ Hradec Králové
tel: 495 756 209
mobil: 604 221 327
fax: 495 756 200
e-mail: o.mach@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky