CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Hradci Králové 28.11.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Hradec Králové

Náchodští celníci objevili zřejmě neproclený tabák

Hlídka mobilního celního dohledu z náchodského celního úřadu zastavila včera (27.11.2006) v dopoledních hodinách u hraničního přechodu v Náchodě -Bělovsi polský kamion, který k nám dovážel zboží z gdaňského přístavu.
Při podrobné kontrole nákladu celníci zjistili, že kamion veze 800 kartonů tabáku o celkové hmotnosti 20 tun v odhadované hodnotě 3 milionů korun.
Řidič předložil celníkům pouze přepravní nákladní list vystavený v polském přístavu, ze kterého nebylo zřejmé, odkud zboží pochází a zda už bylo procleno. Podle slov přepravce byl tabák dovezen z Číny a měl být dodán příjemci v České republice. Z těchto důvodů celníci kamion i s nákladem zajistili, pod dohledem dopravili do skladu celního úřadu a řidiči stanovili třídenní lhůtu k předložení dalších dokladů.
Jestliže se prokáže, že zboží nebylo řádně propuštěno už při vstupu na území Evropské unie (v polském přístavu), a že tudíž uniklo celnímu dohledu, pak si náchodští celníci připíší na své konto další úspěšný zásah, při kterém zabránili úniku na cle a daních v předběžné výši 16 milionů korun.

Otto Mach
Tiskový mluvčí CŘ Hradec Králové
tel: 495 756 209
mobil: 604 221 327
fax: 495 756 200
e-mail: o.mach@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky