CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Hradci Králové 26.08.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Hradec Králové

Cigarety v rukou celníků



Společná tisková zpráva Policie a Celní správy České republiky


     Včera ve večerních hodinách hlídka cizinecké policie z Inspektorátu v Trutnově prováděla dohled nad silničním provozem.  Po desáté hodině večerní policisté zastavili  v obci Libeč u Trutnova osobní automobil Škoda Octavia. Řidiče vyzvali k předložení dokladů potřebných k řízení motorového vozidla. Muž předložil občanský průkaz, doklady od vozidla a potvrzení o ztrátě řidičského průkazu. Toto potvrzení  platilo pouze do  23. 9. 2007. Lustrací  v evidencích zjistili, že muž vlastní řidičský průkaz, pouze po nahlášení ztráty nepožádal o vydání nového dokladu. Policisté dále provedli podrobnější kontrolu vozidla. V zavazadlovém prostoru objevili větší množství tabákových výrobků, které byly opatřeny zahraničními kolky, proto se rozhodli kontaktovat celní správu v Hradci Králové. Před půlnocí se hlídka celní správy dostavila na místo a policisté z cizinecké policie jim osobu předali. 


      Na základě informace policistů dorazila na místo hodinu před půlnocí 25. srpna 2008 hlídka mobilního dohledu královéhradeckých celníků.
Čtyřiačtyřicetiletý muž, který přepravoval cigarety s ukrajinskými kolky z Polské republiky, byl vyzván, aby se v doprovodu hlídky celníků dostavil k výslechům na Celní ředitelství v Hradci Králové. Muž tak učinil dobrovolně.
Celníci třicet tisíc kusů cigaret, ke kterým nebyly předloženy nabývací doklady, zajistili, včetně osobního automobilu Škoda Octavia.
Hodnota zajištěných cigaret značek Classic a WEST Silver byla vyčíslena na téměř sto tisíc korun. Muž tak ohrozil svým jednáním státní pokladnu celním a daňovým únikem v částce odhadnuté na téměř devadesát tisíc korun.
Proti nelegálnímu přepravci je zahájeno správní řízení a hrozí mu pokuta až do výše sto tisíc korun a propadnutí zajištěného zboží ve prospěch státu. Vzhledem k tomu, že jeho jednání má dále znaky trestného činu,  celníci musí dále prověřovat, zda takový čin byl skutečně spáchán a v případě, že ano, předají celý případ vyšetřovacím orgánům Policie České republiky.


 

     
 

        za cizineckou policii:                                                                                                                                            
nprap. Bc. Radka Mašková    
tisková  mluvčí      
tel.: 974 520 225      
fax.: 974 520 228       
mobil: 720 403 055     
e-mail: cizhkpis@mvce.cz                                                                                                          za celní správu:
por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CŘ Hradec Králové  tel: 495 756 209
mobil: 604 221 327
fax: 495 756 200
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz    
Skočit na začátek stránky