CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Hradci Králové 16.06.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Hradec Králové

Celníci zajistili falzifikáty obuvi PUMA

     V úterý 16. 6. 2009 odhalili celníci z Ústí nad Orlicí více než 16 tisíc párů obuvi podezřelé z porušení práv k ochranné známce PUMA.

     Sportovní obuv zajistili v rámci běžné celní kontroly při celním řízení v České Třebové. Zboží původem z Číny s místem určení Česká republika by dále, dle zjištění celníků, putovalo na české, slovenské, maďarské, bulharské, italské a další trhy zemí Evropské unie. Škodu, která by byla způsobená majiteli ochranné známky při propuštění zboží na území naší republiky, celníci vyčíslili na částku dosahující téměř 43,5 milionu Korun.

     Zajištěné zboží se nachází ve skladu celního úřadu.

     Držiteli ochranné známky nyní běží lhůta, ve které se rozhodne, zda bude svá práva bránit soudní cestou a nebo zda předloží celnímu úřadu souhlas dovozce s tzv. zjednodušeným postupem, tzn. že zboží bude na náklady dovozce zlikvidováno, a to bez určení soudu, zda se o padělky skutečně jedná, či nikoliv.

   Celní úřad může dovozci uložit pokutu až do výše 100 tisíc Korun.

     Východočeští celníci zajistili letos při svých kontrolách téměř 55 tisíc párů obuvi podezřelé z porušení práv k ochranným známkám v hodnotě za více než 73 milionů Korun.

     
   

por. Ing. Jitka Fajstavrová 
Tisková mluvčí CŘ Hradec Králové
tel: 495 756 209  mobil: 604 221 327  fax: 495 756 200  e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky