CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Hradci Králové 20.07.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Hradec Králové

75 580 kusů cigaret ukrytých za stěnami mercedesu

          Na první pohled „prázdnou dodávku“ spatřili celníci, když otevřeli dveře nákladového prostoru bílého Mercedesu Benz Sprinter 315 lotyšské imatrikulace.
     V neděli 19. července 2009 v dopoledních hodinách zastavila hlídka mobilního dohledu královéhradeckých celníků v Náchodě šestadvacetiletého muže lotyšské státní příslušnosti a jeho čtyřiadvacetiletého spolujezdce. Na dotaz hlídky, zda převáží ve vozidle nějaké zboží, odpověděli negativně s tím, že si jedou do Německa pro motocykl. 
     Při kontrole za použití endoskopu, optického přístroje, který celníci běžně používají při své práci a mohou s jeho pomocí jednoduše kontrolovat dutiny vozů, viděli za překližkovým krytem obou boků a dále v prostoru kabiny vozidla pod sedadly řidiče a spolujezdce cigarety. Většina z 3779 krabiček cigaret značek LM a Marlboro neměla tabákové nálepky a nebo byla přelepena ruskými kolky. V tuto chvíli už oba muži svorně tvrdili, že cigarety vezou do Francie svým kamarádům.
     Celníci cigarety i vozidlo zajistili a daňový únik vyčíslili na částku dosahující téměř 220 tisíc korun. Ve správním řízení mužům hrozí propadnutí zboží včetně automobilu.
     
    

por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CŘ Hradec Králové  tel: 495 756 209  mobil: 604 221 327  fax: 495 756 200
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky