CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Hradci Králové 01.02.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Hradec Králové

Automobil „nacpaný k prasknutí“ vezl padělky

     Další osoba podezřelá z porušování zákonů uvízla v síti královéhradeckých celníků, a to v sobotní poledne 30. ledna 2010 na komunikaci mezi obcemi Obědovice a Nové Město.

      V zeleném osobním automobilu Hundayi Excel holandské imatrikulace si vezl sedmačtyřicetiletý Holanďan téměř sto kusů mikin, džínsů, trik a triček původem ze Sýrie, Ománu a Bangladéše podezřelých z porušování práv k ochranným známkám Ed Hardy, Levis, Tommy Hilfinger, Adidas a Dolce Gabbana. Škoda způsobená majitelům ochranných známek by přesáhla částku sto tisíc korun.

     Celníky však při podrobné kontrole zboží zaujala ještě další skutečnost. V černých pytlích našli více než dvě stě kusů zimních bund, kalhot, tureckých šátků bez ochranných markantů, ale také bez nabývacích či přepravních dokladů a několik stovek textilních nášivek a nálepek log světoznámých značek.     
      Holanďan navíc disponoval několika mobilními telefony, flash disky,  fotoaparáty a v neposlední řadě také cestovním pasem, který nahlásil příslušným orgánům jako ztracený. Celníkům uvedl, že se zbožím jede ze Sýrie do Německa.

     Ve správním řízení mu hrozí trest propadnutí zboží a pokuta do výše až pěti milionů korun.


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CŘ Hradec Králové
tel: +420 495 756 209
mobil: +420 604 221 327
fax: +420 495 756 200
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky