CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Hradci Králové 07.04.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Hradec Králové

Celníci zadrželi čtyři osoby podezřelé z nezákonného prodeje a distribuce alkoholu

          Při domovní prohlídce objektu nedaleko bývalého hraničního celního přechodu Starostín královéhradečtí celníci z referátu pátrání zajistili 411 litrů alkoholických výrobků.  Jednalo se o  95% Spirytus Rektyfikowany, u něhož   v České republice platí zákaz prodeje k lidské spotřebě, dále např. lahve s označením  Napoleon Bellenat, Napoleon Vieux, Frederic vodka, Silber Kreuz vodka, Lašský tuzemák, Inlander rum bez  prokázání řádného zdanění. 
     Na akci pracovali celníci delší dobu a v brzkých ranních hodinách 29. března pak zadrželi dva Čechy, kteří alkohol právě přivezli v osobním motorovém vozidle z Ostravska, kde byl podle všech indicií vyráběn. V cele předběžného zadržení skončili také majitel provozovny slovenské státní příslušnosti a polská občanka – prodavačka, která v případu figurovala jako přebírající osoba.  
     Lahve s alkoholem celníci předali spolu s návrhem na zahájení trestního stíhání Policii České republiky.
     V případě, že se zadrženým osobám prokáže trestný čin zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, hrozí jim trest odnětí svobody v délce dva roky až osm let. I přesto, že alkohol pak propade ve prospěch státu, celníci doměří spotřební daň v plné výši, a to v částce dosahující přes 80 tisíc korun.

 

 


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CŘ Hradec Králové
tel: +420 495 756 209
mobil: +420 604 221 327
fax: +420 495 756 200
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky