CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Hradci Králové 02.02.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Hradec Králové

Na český trh měla dorazit zásilka „svlékacích“ bot

     Na první pohled se kontrolovaná obuv s vyobrazením například fotbalového míče jevila celníkům jako standardní. Jejich zkušenosti však potvrdily, že všechno úplně v pořádku není…

U téměř dvanácti tisíc párů sportovní obuvi byla loga světoznámých značek Nike, Adidas a Lacoste  důmyslně zašitá pod „ochrannou slupku“ tak, aby zůstala ukrytá očím celníků.

     Na náš trh se plný kontejner  takové obuvi snažila propustit pro brněnskou firmu její zastupující společnost z Vysokého Mýta. Celníci z Ústí nad Orlicí při běžné kontrole v rámci celního řízení však její snahy zmařili. Zjistili, že obuv lze jednoduše „svléknout“ do její žádané podoby. Škoda, která by byla způsobená majitelům ochranných známek by dosahovala výše bezmála dvaceti pěti milionů korun.

     Přesto, že je už dnes patrné, do které kategorie lze obuv zařadit, konečné slovo – zda se skutečně jedná o padělek – bude mít až Městský soud pro Prahu 1, pokud se majitelé ochranných známek rozhodnou bránit svá práva soudní cestou. Do vyřízení celého případu bude mít obuv své místo ve skladu celního úřadu.


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CŘ Hradec Králové
tel: +420 495 756 209
mobil: +420 604 221 327
fax: +420 495 756 200
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky