CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Hradci Králové 11.02.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Hradec Králové

Tuna tabáku v dodávce

    

     Vůni nařezaného tabáku ucítili celníci, když otevřeli ložný prostor plně naložené dodávky. Tunu tabáku ke kouření v deseti igelitových pytlích bez dokladů převážel šestatřicetiletý řidič polské státní příslušnosti. Do místa určení však zásilku nedovezl.  

     Při běžné kontrole na komunikaci u obce Robousy u Jičína ho v odpoledních hodinách  9. února  2010 zastavila  hlídka mobilního dohledu královéhradeckých celníků. Přestože se snažil několikrát celníkům nabídnout úplatek, z místa kontroly neodjel sám. Služební vozidlo celní správy ho doprovázelo až na pobočku celního úřadu v Jičíně  k objasnění zjištěných skutečností. Celníkům uvedl, že mu zboží bylo naloženo na neznámém místě v České republice a jeho úkolem bylo pouze dopravit ho na stanovené místo v Libereckém kraji.

      Ze zadrženého množství  by bylo možné vyrobit zhruba milion kusů cigaret.

     Celníci zboží zajistili včetně automobilu a převezli do skladu celní správy. Únik na spotřební dani vyčíslili na částku 1 340 000 korun.

     V případě prokázání viny hrozí pachateli za zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby trest odnětí svobody v rozmezí dvou až osmi let.





     V probíhajícím řízení bylo zjištěno, že zajištěné zboží není předmětem spotřební daně a bylo vráceno zpět oprávněné osobě.  


plk. Bc. Petr Hercík
ředitel odboru cel a daní
Celní ředitelství Hradec Králové
tel. :        495 756 221
fax :       495 756 200
e-mail :   p.hercik@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky