CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Hradci Králové 08.11.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Hradec Králové

V odtahovaném voze pašoval léky s pseudoefedrinem

     V nočních hodinách 5. listopadu zastavila hlídka celníků mobilního dohledu v Náchodě vozidlo polské imatrikulace s přívěsem; a zkontrolovala nejen vozidlo tažné, ale také tažené. V porouchaném BMW celníci našli téměř tři tisíce tablet léku obsahujícího pseudoefedrin, látku, kterou výrobci drog zneužívají k produkci pervitinu. Léky byly uložené na zadních sedačkách v papírové krabici oblepené šedou izolepou a v tašce na přední sedačce spolujezdce. K pašovaným lékům Modafen, Disophrol Retard, Claritina Active, Cirrus a Clarinase se přihlásil ze čtveřice pasažérů dvaatřicetiletý Slovák, který celníkům vysvětloval, že je našel asi 50 km od státní hranice v neprůhledném igelitovém pytli v místech, kde se mu porouchalo auto. Přehodil je pak do papírové krabice a přelepil. V České republice, kam je vezl z Polska, je mínil zpeněžit.
     Za trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí muži trest odnětí svobody v délce dvou až deseti let. 

     Jen za poslední měsíc zajistili východočeští celníci v Náchodě při vstupu do naší země téměř devět a půl tisíce tablet léků obsahujících pseudoefedrin.


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CŘ Hradec Králové
tel: +420 495 756 209
mobil: +420 604 221 327
fax: +420 495 756 200
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky