CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Hradci Králové 29.06.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Hradec Králové

Hradečtí celníci překazili nezákonný dovoz cigaret

      Dne 28. 6. 2011 v podvečerních hodinách při běžné kontrole na silnici č. 1/33 v Náchodě  nalezli celníci  ve vozidle Opel Vectra směřujícího z Polska do ČR   celkem 69.800 ks cigaret, které byly označeny ukrajinskými tabákovými nálepkami. Vzhledem k tomu, že dle zákonných ustanovení mohou být na území ČR dopravovány pouze tabákové výrobky opatřené tuzemskými tabákovými nálepkami, byly cigarety hlídkou mobilního dohledu zajištěny.

     Cigarety převážel polský státní příslušník s trvalým pobytem v České republice. Na dotaz celníků odpověděl, že v autě převáží pouze osobní věci a dva dětské kočárky. S tím se však příslušníci celní správy nespokojili a přistoupili ke kontrole vozidla, kde následně  objevili pod čalouněním interiéru, v prostoru pro rezervu a dokonce i v převážených dětských kočárcích  tabákové výrobky značené v rozporu s platnými zákony . Jednalo se o cigarety značek Classic blue a Classic red.

     Pokud by celníci  z CŘ Hradec Králové nebyli ve střehu a zásilku neodhalili, přišel by český stát na cle, daních a jiných poplatcích o téměř 141.000,- Kč. Takto ale čeká viníka trest v podobě propadnutí zajištěného zboží, navíc bude muset doplatit dlužnou částku na spotřební dani a zcela jistě ho nemine ani pokuta za porušení zákona.

mjr. Mgr. Jiří Vít
CŘ Hradec Králové
tel: +420 495 756 122
fax: +420 495 756 200
e-mail: j.vit@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky