CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Hradci Králové 31.07.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Hradec Králové

„A teď si je hledejte!“ křičel na celníky

     Situace, kdy se východočeští celníci setkávají při svých kontrolách se spoluobčany, kteří se různým způsobem snaží ztížit jim jejich práci při zajišťování důkazů, se nevyhnula v minulých dnech ani hlídce mobilního dohledu celníků z Ústí nad Orlicí.

     Nedaleko obce Dolní Lipka zastavili ke kontrole modrý Ford Mondeo krátce po překroční státní hranice z Polska. Řídila ho sedmatřicetiletá žena a s ní cestoval jednačtyřicetiletý muž, oba Češi. Na dotaz celníků, zda převáží nějaké zboží, suverénně odpověděli, že si jeli pouze pro dvě plechovky s barvou. Celníci přikročili ke kontrole vozidla. V průběhu kontroly požádal muž o vstup do kabiny automobilu pro vodítka pro psy, dva americké pit bull teriéry, kteří pár doprovázeli. V tom okamžiku vytrhl z červené sportovní brašny papírový sáček a mrštil jím do trávy se slovy: „A teď si je hledejte!“  Celníci na místě zajistili jeden tisíc a sto třicet vyloupaných tablet léku Cirrus obsahujících 120 mg pseudoefedrinu v každé z nich.
  
     Za trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí oběma trest odnětí svobody v délce dvou až deseti let. 

     Celníci na východě Čech byli jen za první pololetí letošního roku úspěšní ve dvaadvaceti případech v odhalení léků, které drogově závislí zneužívají k výrobě pervitinu. Zajistili 22 240 kusů léků s označením Sudafed, Claritine Active, Cirrus, Disophrol Retard a Acatar a navíc dohromady 9,4 g omamných a psychotropních látek, mezi nimi pervitin, amfetamin a marihuanu.


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CŘ Hradec Králové
tel: +420 495 756 209
mobil: +420 604 221 327
fax: +420 495 756 200
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky