CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Hradci Králové 31.01.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Hradec Králové

Odhalili léky s pseudoefedrinem, pervitin a použité injekční stříkačky

     Během několika málo dní byli celníci na východě Čech úspěšní v odhalení převážených léků s obsahem pseudoefedrinu z Polska hned ve dvou případech. 

     V pondělí 30. ledna zastavili nedaleko bývalého hraničního celního přechodu v Náchodě-Bělovsi  osobní vůz BMW stříbrné barvy, v němž cestovali muž a žena ve věku 27 a 28 let. Uvedli, že v Polsku uvažovali o koupi dalšího vozidla BMW, ale koupi neuskutečnili a vezou si zpět pouze své osobní věci. Část jejich výpovědi však záhy vyvrátil služební pes Max, který označil dámskou kabelku, odkládací poličku mezi předními sedadly vozidla a prostor pod sedadlem spolujezdce. Celníci na uvedených místech našli 910 kusů tablet léku Cirrus s obsahem 120 mg pseudoefedrinu v jedné tabletě a igelitový sáček s 0,4 g pervitinu. Při bezpečnostní prohlídce spolujezdce navíc dvě použité injekční stříkačky. 

       V minulém týdnu se léky k výrobě pervitinu pokoušeli převézt dva muži, 29 a 30 let, na Ústeckoorlicku. Hlídka mobilního dohledu zastavila jejich vozidlo ke kontrole v obci Dolní Boříkovice. Celníci v zavazadlovém prostoru modré Škody Octavia našli sportovní tašku a uvnitř 2000 tablet léku Claritine Active s deklarovaným obsahem 120 mg pseudoefedrinu v jedné tabletě. 

     Za trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí zúčastněným trest odnětí svobody v délce jednoho až pěti let nebo peněžitý trest. 

por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CŘ Hradec Králové
tel: +420 495 756 209
mobil: +420 604 221 327
fax: +420 495 756 200
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky