CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Olomouci 14.01.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Olomouc

Olomoučtí celníci vybrali miliardy

Bezmála jedenáct miliard korun vybrali olomoučtí celníci v roce 2004. Téměř jednu miliardu korun na spotřební dani, z čehož největší podíl cca 90 % tvoří daň z lihu a piva a cca 10 % inkasovali celníci z minerálních olejů a vína. Dalších necelých deset miliard korun bylo vybráno na cle a dani z přidané hodnoty v rámci celního řízení.

Květnovým vstupem do Evropské unie skončily celní kontroly na hranicích. Většina celníků, kteří do posledního dubnového dne působili na hraničních přechodech v působnosti olomouckého celního ředitelství přesunula svou činnost do vnitrozemí. Jejich novou a významnou kompetencí je oprávnění provádět kontroly kamionové přepravy, dálničních známek, dodržování přestávek řidičů a přetížení kamionů.

V rámci Celního ředitelství Olomouc bylo v období od 1. května do 31. prosince loňského roku provedeno téměř 1120 kontrolních akcí během nichž bylo zjištěno 1327 případů porušení právních předpisů a vybráno přes 680 000,- Kč na pokutách. Pracovníci celních úřadů ukládají blokové pokuty pouze v případě dálničních kuponů. V ostatních případech jsou sepsány protokoly, které jsou následně postoupeny orgánům příslušným pro uložení sankce.

 


Marie Bortlová  ref. konzultace a poradenství  Celního ředitelství Olomouc  tel: 585 111 172  mobil: 731 196 673  fax: 585111113   
Skočit na začátek stránky