CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Olomouci 26.03.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Olomouc

Olomoučtí celníci zajistili stovky kusů textilu

Celníci z odboru pátrání Olomouckého celního ředitelství zajistili 300 kusů textilního zboží v hodnotě téměř tři sta tisíc korun.

Kontrolní skupina olomouckých celníků včera, 25. března 2005, v dopoledních hodinách realizovala kontrolu objektu v centru Olomouce zaměřenou na prodej textilního zboží. Na prodejních místech a zejména pak v rámci prohlídky skladových prostor bylo nalezeno 300 kusů textilního zboží, u kterého existuje důvodné podezření, že se jedná o padělek nebo napodobeninu ochranných známek ADIDAS, NIKE, PRESTIGE, KENVELO, PUMA. Jednalo se zejména o bundy, trička, kalhoty, čepice, sportovní obuv apod.

Veškeré zboží bylo zajištěno a věc bude oznámena právním zástupcům ochranných známek, kteří se mohou v zákonné lhůtě obrátit na soud, který rozhodne, zda se jedná o padělky.

Majiteli zboží hrozí trest odnětí svobody v maximální hranici dvou let v případě, že se v rámci trestního prověřování, které nyní probíhá, prokáže, že došlo ke spáchání trestného činu porušování práv k ochranné známce, obchodnímu jménu a chráněnému označení původu.

Celní ředitelství má k dispozici videozáznam.

 


Marie Bortlová 
Tisková mluvčí CŘ Olomouc  tel: 585 111 172  mobil: 731 196 673  fax: 585111113  e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz   
Skočit na začátek stránky