CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Olomouci 26.01.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Olomouc

Olomoučtí celníci odhalili přepravu nelegálních cigaret

Celníci z odboru pátrání Olomouckého celního ředitelství zajistili 70 000 kusů cigaret.  Předpokládaný unik na cle a daních byl vyčíslen v hodnotě více než 150 000,- Kč.

Skupinou mobilního dohledu Celního ředitelství Olomouc bylo včera v dopoledních hodinách u hraničního přechodu ve Starém Hrozenkově vytipováno ke kontrole nákladní vozidlo  na trase z Rumunska do Německa. Při kontrole spodní části návěsu byla objevena dřevěná výztuha, na které byly igelitové balíčky obsahující cigarety zn. LM bez tabákových nálepek. Tyto byly dále nalezeny i v podlaze železné bedny na nářadí, v prostřední části návěsu a v prostoru nad motorem.

Po provedení prvotních úkonů a zajištění důkazů svědčících o naplnění skutkové podstaty protiprávního jednání byla věc předána orgánům Policie ČR s návrhem na zahájení trestního stíhání.

Provinilci rumunské národnosti hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let.

Toto není ojedinělý případ, kdy pracovníci olomouckého mobilního dohledu zabránili nelegální přepravě cigaret přes území ČR. Během uplynulých dvou měsíců bylo v rámci namátkových silničních a železničních kontrol zajištěno dalších bezmála 10 000 ks cigaret.

Celní ředitelství má k dispozici fotodokumentaci a videozáznam.

 

    

Marie Bortlová
Tisková mluvčí CŘ Olomouc
tel: 585 111 172
mobil: 731 196 673
fax: 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky