CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Olomouci 10.03.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Olomouc

Přerovští celníci kontrolují a ukládají peněžité sankce

V rámci územní působnosti Celního úřadu Přerov byly v období od dubna 2005 do konce února 2006 uloženy peněžité sankce v podobě pokut a kaucí ve výši 663 200,- Kč.

Statistika kontrolní činnosti Celního úřadu Přerov v období od 1. 4. 2005 do 28. 2. 2006

Dálniční kupóny 
Počet provedených kontrol  448
Výše uložených sankcí  115 200,-
Kontrolní vážení 
Počet zvážených vozidel  938
Počet zjištěných porušení  53
Přeprava nebezpečných látek 
Počet provedených kontrol 

119

Počet zjištěných porušení  8
Kontrola dodržování povinných bezpečnostních přestávek
Počet zkontrolovaných záznamů (kotoučků) 3 458
Počet zjištěných porušení  177
Výše uložených kaucí  548 000,-

Pracovníci mobilního dohledu Celního úřadu Přerov provádí kontrolní činnost v územních obvodech obcí s rozšířenou působností Hranice, Lipník nad Bečvou a Přerov.

Přerovští celníci kontrolují dálniční známky, přepravní doklady, dodržování bezpečnostních přestávek řidičů v mezinárodní kamionové dopravě, přepravu nebezpečných věcí a chemických látek. Dále jsou prováděny kontroly hmotností nákladních vozidel na mobilních vahách za účelem ochrany pozemních komunikací před nadměrným opotřebováním a destrukcemi. Tyto kontroly jsou nedílnou součástí silničního provozu, protože přetížená vozidla jsou potencionálním nebezpečím pro ostatní řidiče. Do kompetence celních úřadů patří také pravidelné kontroly přepravy výrobků zatížených spotřební daní a kontroly v oblasti ochrany ohrožených druhů volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin. Stejně tak jsou  pravidelně prováděny i kontroly v oblasti nelegálního zaměstnávání cizinců ve spolupráci s Úřadem práce Přerov, kontroly zaměřené na osoby pěstující mák a konopí seté, kontroly vnitrostátní i mezinárodní přepravy odpadů a další kontroly ve spolupráci s jinými orgány státní správy (živnostenské úřady, finanční úřady).

Pracovníci mobilní skupiny celního úřadu se díky velmi dobré spolupráci s Policií České republiky zúčastnili v 37 případech  i dopravně bezpečnostních akcí vyhlášených policejním prezidentem.

 

Marie BortlováT 
Tisková mluvčí CŘ Olomouc
tel: 585 111 172
mobil: 731 196 673  fax: 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky