CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Olomouci 26.04.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Olomouc

Celníci dokončili akci "CLEAN"

Celníci z Olomouckého celního ředitelství ve spolupráci s Policií ČR - Okresním ředitelstvím Zlín zadokumentovali  případ  nezákonného  dovozu  lihu  do  České republiky.   Jednalo se  téměř o 110 tisíc litrů lihu a daňový únik byl předběžně vyčíslen na bezmála  28 milionů korun.

V pátek 21. dubna 2006 provedli pracovníci Celního ředitelství Olomouc závěrečnou fázi realizace případu s krycím názvem „CLEAN“,  týkající se nezákonného dovozu lihu z Polska. Tento byl následně distribuován  za  účelem nelegální výroby lihovin. V rámci provádění domovních prohlídek a prohlídek nebytových prostor a pozemků na několika místech Moravy bylo zajištěno téměř 15 tisíc litrů nezákonně dovezeného lihu, kompletní zařízení k výrobě alkoholických nápojů, více než dva tisíce litrů již vyrobených lihovin neoznačených  kontrolními páskami a další věcné a listinné důkazy svědčící o této nelegální činnosti.

Během realizace případu bylo zajištěno šest osob, z nichž  jedné osobě bylo sděleno policejním radou finanční policie obvinění ze spáchání trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby podle ustanovení § 148 trestního zákona, za což jí hrozí trest odnětí svobody až na dvanáct let.

Celní ředitelství má k dispozici fotodokumentaci a videozáznam.

     

Marie Bortlová
Tisková mluvčí CŘ Olomouc
tel: 585 111 172
mobil: 731 196 673
fax: 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky