CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Olomouci 30.03.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Olomouc

Celníci odhalili další nelegální přepravu cigaret

Téměř 80 tisíc kusů cigaret opět zajistili celníci olomouckého celního ředitelství. Předpokládaný daňový únik byl vyčíslen na více než 200 tisíc korun.

Pracovníky mobilního dohledu Celního ředitelství Olomouc byly včera v blízkosti obce Hranice na Moravě vytipovány ke kontrole dva autobusy polské imatrikulace na trase z Polska do Itálie. Při  prohlídce přepravovaných zavazadel bylo v kufrech a cestovních taškách nalezeno téměř 80 tisíc kusů cigaret značek Marlboro, LM, Camel, a.j. s polskými kolky, jež byly přepravovány v rozporu se  zákonem.

Nejedná se o ojedinělý případ, kdy pracovníci olomouckého mobilního dohledu zabránili nelegální přepravě takového zboží přes území ČR. Před čtrnácti dny byly při kontrole ukrajinské dodávky Mercedes Benz nalezeny další cigarety. Bezmála 100 tisíc kusů nekolkovaných cigaret značky Marlboro a Chesterfield bylo ukryto ve vybudovaných tajných schránkách za zadními sedadly, bočních stěnách, stropním prostoru vozidla a v šasi televizního přijímače za opěradlem zadního sedadla. Předpokládaný daňový únik byl v tomto případě vyčíslen na 270 tisíc korun.

Během uplynulých dvanácti týdnů tohoto roku bylo v rámci namátkových silničních  kontrol zajištěno více než 300 tisíc kusů cigaret a předpokládaný daňový únik byl vyčíslen na bezmála 700 tisíc korun.

Celní ředitelství má k dispozici fotodokumentaci.

     
  

por. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CŘ Olomouc
tel: 585 111 172
mobil: 724 434 404
fax: 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky