CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Olomouci 17.04.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Olomouc

Olomoučtí celníci zajistili další nelegální přepravy zboží

Od čtvrtka do soboty minulého týdne zajistili celníci z olomouckého celního ředitelství 44 tisíc kusů cigaret, 30 litrů lihovin a bezmála 3 tisíce párů obuvi.

První případ nelegální přepravy cigaret byl na silnici R 35 zjištěn ve čtvrtek, v odpoledních hodinách a zasloužil se o něj služební pes pro vyhledávání tabákových výrobků, který označil místo v podlaze autobusu polské imatrikulace. Při důkladné kontrole konstrukčních dutin celníci nalezli  25 tisíc kusů cigaret různých značek.

Dalších 12 tisíc kusů cigaret bylo zajištěno v pátek v odpoledních hodinách při kontrole dvou autobusů polské imatrikulace, opět na silnici R 35. V těchto případech byly pašované cigarety objeveny v zavazadlech dvou polských cestujících.

V průběhu sobotní noci proběhla další kontrolní akce, tentokrát na silnici R 46 u Prostějova, během níž bylo v konstrukčních dutinách dodávkového automobilu ukrajinské imatrikulace nalezeno 7 tisíc kusů cigaret, které byly do skrýše uloženy v dámských punčochách. V další ukrajinské dodávce bylo v tajné schránce nalezeno celkem 60 půllitrových lahví lihovin různého druhu.

Předpokládaný daňový únik v případech nelegální přepravy cigaret a alkoholu byl předběžně vyčíslen na více než 80 tisíc korun.

K poslednímu záchytu došlo v sobotu odpoledne na silnici R 35. Celníci vytipovali ke kontrole nákladní vozidlo s českou registrační značkou. Kontrolou nákladového prostoru bylo zjištěno, že občan čínské národnosti převáží téměř tři tisíce párů letní obuvi, u nichž vzniklo důvodné podezření, že se jedná o padělky značek LV a CHANEL. Neoprávněným nakládáním se zbožím by majitelům ochranných známek mohla vzniknout škoda ve výši 5 600 000 korun. 

Celní ředitelství má k dispozici fotodokumentaci.

     
   

por. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CŘ Olomouc
tel: 585 111 172
mobil: 724 434 404
fax: 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky