CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Olomouci 18.09.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Olomouc

Přerovští celníci se zaměřili na kontroly autobusové dopravy

Celníci zjistili, že téměř v osmdesáti procentech kontrolovaných autobusových přeprav nejsou dodržovány předepsané bezpečnostní přestávky řidičů v době řízení.

Stále častější informace sdělovacích prostředků o množících se haváriích autobusů jak v tuzemsku, tak v zahraničí neunikly pozornosti přerovských celníků. Svou kontrolní činnost zaměřili v posledním období  na autobusovou dopravu, provozovanou jak tuzemskými, tak zahraničními dopravci. Za posledních čtrnáct dnů zjistili v územní působnosti Celního úřadu Přerov značný počet porušení předpisů, spočívajících v nedodržování bezpečnostních přestávek v době řízení, ale také v nedodržování denních odpočinků řidičů. Jedním z dalších zjištění bylo například i uplatnění falešného Potvrzení o činnostech osádek vozidel v mezinárodní silniční dopravě u zahraničního řidiče přepravujícího turisty.

Přerovští celníci udělili zahraničním dopravcům kauce v celkové výši 30.000,- Kč. Porušení předpisů tuzemských dopravců byla postoupena Krajskému úřadu Olomouc k dalšímu řízení.

Celní ředitelství Olomouc má k dispozici fotodokumentaci.

     

por. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CŘ Olomouc
tel: 585 111 172
mobil: 724 434 404
fax: 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky