CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Olomouci 24.09.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Olomouc

Mobilní rentgen celní správy odhalil nelegálně přepravovaný alkohol a cigarety

Téměř 50 litrů alkoholu ve spotřebitelském balení a 65 tisíc kusů cigaret zajistili celníci olomouckého celního ředitelství koncem minulého týdne při kontrolách, zaměřených na přepravu zboží mezi členskými státy Evropské unie. I v těchto případech pomohl k odhalení velkokapacitní mobilní rentgen, jenž dokáže během několika minut pomocí rentgenových paprsků odhalit ukryté, nelegálně přepravované zboží.

Celníci zajistili více než 30 tisíc kusů cigaret ve středu 19. září v dodávkovém vozidle ukrajinské imatrikulace. Hlídka mobilního dohledu Celního ředitelství Olomouc si jej vytipovala ke kontrole v rámci provádění silničních kontrol na komunikaci R35 ve směru Hranice na Moravě – Olomouc. Velkokapacitní rentgen odhalil jisté anomálie v blízkosti palivové nádrže a pod sedadlem spolujezdce. Po důkladné kontrole těchto míst byla nalezena tajná schránka, v níž byly ukryty cigarety různých značek, opatřené ukrajinskými kolky.

Dalších 32 tisíc kusů cigaret bylo zajištěno v pátek 21. září v blízkosti Olomouce. Mobilní rentgen zjistil tajnou schránku mezi nákladovým prostorem vozidla a prostorem pro cestující. Důkladnou kontrolou dodávkového automobilu ukrajinské imatrikulace byly nalezeny nejen cigarety, ale také 50 litrů lihovin různých značek, ukrytých pod předními sedadly řidiče a spolucestujícího. 

Předpokládaný daňový únik byl vyčíslen na téměř 185 tisíc korun.

Celní ředitelství má k dispozici fotodokumentaci.

     
     
     

por. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CŘ Olomouc
tel: 585 111 172
mobil: 724 434 404
fax: 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky