CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Olomouci 28.01.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Olomouc

Celníci zadrželi napodobeniny dětských stavebnic LEGO

Téměř tři tisíce dětských stavebnic zadrželi celníci ve dvou provozovnách v Olomouci a blízkém okolí. Zajištěné zboží, pocházející z Číny, vykazovalo znaky napodobeniny ochranné známky LEGO a jeho hodnota byla předběžně vyčíslena na více než jeden milion korun.

Na základě předběžného šetření provedli olomoučtí celníci koncem minulého týdne kontrolu dvou provozoven na Olomoucku. V předem vytipované prodejně a velkoskladu podnikající fyzické osoby se zaměřili na prodávané zboží, které by mohlo vykazovat znaky napodobenin nebo padělků ochranných známek, a také zda nabízením a prodáváním nedochází ke klamání spotřebitele. V rámci kontroly zajistili 2 258 kusů dětských stavebnic, u kterých existuje podezření z porušení autorských práv společnosti LEGO. Předběžně vyčíslená škoda způsobená majiteli ochranné známky činí více než jeden milion korun.

Výše uvedené zjištění bylo oznámeno právnímu zástupci ochranné známky a pokud bude prokázáno, že se jedná o napodobeniny, bude v dalším řízení rozhodnuto o jejich propadnutí nebo zabrání ve prospěch státu.

Celní ředitelství má k dispozici fotodokumentaci.

     
 

por. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CŘ Olomouc
tel: 585 111 172  mobil: 724 434 404
fax: 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky