CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Olomouci 13.04.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Olomouc

Celníci zadrželi padělek elektrocentrály Honda

Celníci zadrželi padělek elektrocentrály Honda. Prodejce ji nabízel přímo ze svého vozidla. V rámci působnosti Celního ředitelství Olomouc se jedná o první případ takového druhu.

Zlínští celníci zajistili koncem roku elektrocentrálu Honda, kterou nabízel italský občan přímo ze svého vozidla. Prodával ji na parkovišti v blízkosti restaurace v Uherském Ostrohu. Kvalita použitých materiálů, provedení i nízká cena zboží 10 000 korun svědčila o tom, že se může jednat o zdařilou napodobeninu výrobku registrované ochranné známky Honda. Řidič ji koupil v Itálii se záměrem prodat ji v České republice. To se mu však nepodařilo. Celníci zboží zadrželi pro podezření, že jeho nabídkou nebo prodejem dochází k porušení zákazu klamavé obchodní praktiky.

Majitel ochranné známky v současnosti potvrdil, že nabízená elektrocentrála není jejich výrobkem a k jejich výrobě neposkytl souhlas třetím osobám. Nabízený padělek byl na českém trhu vydáván za elektrocentrálu Honda EM 5500 CXS1. Cena zmíněného zboží v oficiální distribuční síti je 59 388 korun.

Prodejci hrozí pokuta až do výše pěti milionů korun.

Celní ředitelství Olomouc má k dispozici fotodokumentaci.


por. Bc. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CŘ Olomouc
tel: +420 585 111 207
mobil: +420 724 434 404
fax: +420 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky