CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ostravě 02.02.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ostrava

Celníci zaznamenali úspěšný konec týdne

Závěr tohoto týdne byl velice úspěšný pro celníky v Moravskoslezském kraji, kteří svou kontrolní činností zajistili nekolkovaný alkohol. I po víc než roce, kdy vznikla povinnost povinného kolkování lihovin, celníci stále takto nekvalitní alkohol nacházejí a zajišťují.

Právě neoznačené lihoviny zajistili v Českém Těšíně při své kontrolní činností pracovníci mobilního dohledu Celního ředitelství Ostrava. Jednalo se o 213 láhví alkoholických nápojů různých značek. Předběžný daňový únik za neodvedení spotřební daně byl vyčíslen na třicet tisíc korun.

Taktéž pracovníci Celního úřadu Krnov při kontrole osobního vozidla v Krnově zajistili 20 l „Spiritusu“, který se pokusil dovést do České republiky polský občan. Ten porušil zákon nejen skutečností, že láhve „Spiritusu“ byly bez kolků ale i tím, že dovážel větší množství lihu než je zákonem povolené. Po vyčíslení daňového úniku byl neznačený kolkem „Spiritus“ celníky zajištěn. 

Nabídkou ke koupi neznačeného alkoholu dochází k porušování předpisů o nálepkách k označení zboží a zároveň zkrácení daně, poplatku a jiné dávky. Samotný spotřebitel i když o něco levněji pak kupuje někdy hodně nekvalitní a zdraví škodlivý alkohol. Celníci proto i nadále budou provádět kontroly se zaměřením na výrobky podléhající spotřební dani. Oba případy budou dále řešit příslušní pracovníci celních úřadů.


Bc.Roman Miarka 
Tiskový mluvčí CŘ Ostrava  tel: 596 270 329
mobil: 602 744 141
fax: 596 270 399  e-mail: r.miarka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky