CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ostravě 05.03.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ostrava

Celníci na Opavsku odhalují falešné zboží

Namátkové kontroly celníků na všech možných místech Moravskoslezského kraje zasahují také opavský region. Obchodníci musí počítat s celníky, kteří se zaměřují například na dodržování prodeje alkoholických nápojů označených kontrolní páskou. Je to dáno zákonem o povinném značení lihu a tak se nesmí  v žádném případě objevit v prodeji alkohol bez tohoto označení. V posledních dnech se celníci setkali sice s označenými lahvemi, ale kontrolní pásky zjevně neobsahovaly potřebné ochranné prvky, které mají mít. Stalo se tak v provozovnách se smíšeným zbožím v Budišově nebo Vítkově.
Další oblastí, která je stálým problémem při kontrolní činnosti, je prodej zboží porušující práva k ochranné známce. Celníci například minulý týden zajistili stovky kusů textilního zboží a obuvi v hodnotě přesahující 300 tisíc korun. Zboží prodávali v Opavě a v Krnově občané vietnamské národnosti.
Tyto kontrolní akce na různých místech s pozitivním zjištěním ukazují na to, že obchodníci stále porušují stanovené předpisy a dochází zde nejen ke klamání spotřebitele, ale i k nebezpečí újmy na zdraví po požití neznámé tekutiny v láhvi označené nepravou kolkovou páskou a etiketou.
   

Karel Moškoř 
Tiskový mluvčí CŘ Ostrava  tel: 596 270 307  mobil: 602 507 852  fax: 596 270 399
e-mail: k.moskor@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky