CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ostravě 14.06.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ostrava

Celníci zadrželi další padělky - kosmetiku a textil

    Majitelé práv k ochranným známkám to nemají v poslední době snadné. Kontrolní orgány, ať již celníci, Česká obchodní inspekce či policisté objevují čím dál více zboží, které nese znaky padělání. A pak je na majitelích originálů, aby posoudili, jak  zdařilé jsou padělky jejich značek.
    Včera zajistili celníci v Moravskoslezském kraji hned dvě zásilky, které potvrzují tuto skutečnost.
    Nejprve pracovníci mobilní hlídky prováděli na silnici u Chotěbuzi kontrolu slovenského občana z Hlohovce. Ten vezl v zavazadlovém prostoru a pod sedadly spolujezdce v cestovních taškách různou kosmetiku. Parfémy světoznámých značek nakoupil řidič na tržišti v polské Lodži. Zboží v hodnotě 157 tisíc korun bylo celníky zajištěno. Nyní bude na posouzení zástupců majitelů ochranných známek, jak vyhodnotí tyto výrobky z „jiné dílny“.
    Poněkud jiný průběh měl další záchyt pochybného zboží. Postarali se o něj mošnovští celníci, kteří při rutinní kontrole kontejneru s textilním zbožím z Číny pojali podezření, že se jedná o padělky značkového zboží. Nedovolené napodobeniny riflových kalhot a triček značky H&D“ rovněž skončily pod celním dohledem.
    Výrobcům i prodejcům napodobenin značkového zboží plynou z prodeje obrovské zisky. Důvodem je  skutečnost, že nekvalitní napodobeniny vyrobené za zlomek nákladů jsou na trhu nabízeny  za ceny srovnatelné s originálním zbožím. Za zmínku stojí, že cena zajištěného zboží v kontejneru přesáhla částku 11 milionu korun.

 

por.Karel Moškoř 
Tiskový mluvčí CŘ Ostrava  tel: 596 270 307  mobil: 602 507 852
fax: 596 270 399  e-mail: k.moskor@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky