CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ostravě 09.07.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ostrava

Alkohol se vozí a prodává nelegálně dál

     Na Těšínsku je o nelegální alkohol stále patřičný zájem. Vědí o tom nejen koupěchtiví obchodníci, ale také celníci. Ti mají ve svých regionech  neustálý dohled tam, kde lze očekávat pohyb osob se zbožím. V síti pachatelů uvízl včera muž z Českého Těšína. Jeho cestu až ke garáži  sledovala mobilní hlídka. Pak již nebyl problém provést kontrolu nejen vozidla, ale také zmiňované garáže. Právě ona se stala skladištěm alkoholu ve spotřebitelském balení neoznačený kontrolní páskou. A nebylo jej málo, po konečném sečtení se zjistilo, že se v garáži nachází celkem 960 litrů alkoholu. Daňový únik byl  vyčíslen částkou téměř 170 tisíc korun.
     Ještě větší množství lihovin objevili celníci v červnu v jedné z provozoven nedaleko Českého Těšína. Tam v dílně a půdních prostorách skladoval majitel 1365 litrů alkoholu ve spotřebitelském balení. Kromě toho se našly i etikety na láhve, zátky, čerpací zařízení i zátkovačka. Na daních byl stát ochuzen o více jak 210 tisíc korun.
    Oba případy jen dokazují, že nelegální výroba a pak prodej alkoholických nápojů v příhraničních oblastech nemá konce. Zajištěné výrobky putovaly do celních skladů, závěrečnou tečku podle příslušných předpisů trestního práva udělají celní orgány.

Karel Moškoř
Tiskový mluvčí CŘ Ostrava
tel: 596 270 307
mobil: 602 507 852
fax: 596 270 399
e-mail: k.moskor@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky