CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ostravě 04.08.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ostrava

Celníci zajistili nezdaněné cigarety a lihoviny

V průběhu uplynulého týdne kontrolovali pracovníci Celního úřadu Ostrava kamenný obchod s textilem a obuví v místní části Ostravy, kde se na základě zjištěných indicií zaměřili na neznačené tabákové výrobky a lihoviny. V prodejně byly nalezeny cigarety ukryté v krabicích od bot a alkohol, bez řádného označení kolkovou známkou.  S ohledem na rafinovanost úkrytů byl povolán i služební pes, který vyčenichal a označil větší množství těchto nelegálně uskladněných cigaret.

Celkem bylo zajištěno 25.120 kusů cigaret opatřené ukrajinskými a ruskými kolky a 9 litrů lihovin ve spotřebitelském balení neoznačené kontrolní páskou. Neznačené cigarety a alkohol, jejichž prodejem by stát přišel na daních o téměř 50.000 korun, celníci zajistili a převezli do celního skladu.

V letošním roce se jedná o jeden z mnoha případů odhalení nelegálního prodeje a skladování vybraných výrobků, který je v rozporu se zákonem o spotřebních daních. Pracovníci Celního ředitelství Ostrava budou i nadále pokračovat v těchto kontrolách, aby zamezili obchodu s padělky cigaret či alkoholu.  


por. Ing. Pavla Zdobnická 
Tisková mluvčí CŘ Ostrava  tel: 596 270 307
mobil: 602 507 852  fax: 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky