CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ostravě 26.11.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ostrava

Konopí na severu Moravy

    Téměř 300 gramů sušeného konopí a 3 gramy metamphetaminu našli včera celníci v osobním vozidle.

    Příslušníci taktické mobilní skupiny prováděli v Českém Těšíně rutinní kontrolu, kdy je zaujalo osobní vozidlo s českou imatrikulací. Automobil parkoval v ulici Na Nivách, měl nastartovaný motor a rozsvícená světla. Hlídka vyhodnotila vozidlo jako podezřelé a proto přistoupila ke kontrole. Na dotaz k řidiči, zda jsou ve vozidle omamné látky, drogy nebo zbraně, odpověděl, že nikoliv. Kontrola ale prokázala pravý opak. Celníci zde našli omamné a psychotropní látky, a to 267 gramů sušeného konopí.  Přítomnost omamných látek potvrdil i služební pes, který místa úkrytu označil.

    Pachatel, který je závislý na pervitinu, byl předveden na pracoviště mobilního dohledu v Chotěbuzi, kde byla provedena i osobní prohlídka. Při ní byly v ošacení nalezeny tři sáčky s metamphetaminem. Výsledky testů na metamphetamin a THC byly pozitivní.

    Výsledkem důkladné kontroly vozidla byl dále nález většího množství sáčků s uzávěrem, injekční stříkačka, digitální váha, kalkulačka, dvě skleněné lulky, upravené kreditní karty, zavírací nůž a téměř 20.000 korun v hotovosti.

    K celé akci byli přivoláni pracovníci Celní protidrogové jednotky. Zadržená osoba včetně vozidla byla předána příslušnému útvaru Policie České republiky v Českém Těšíně.

    Muž je podezřelý ze spáchání trestního činu – nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, v případě prokázání viny mu hrozí odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

 

 

 

 


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CŘ Ostrava
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky