CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ostravě 18.02.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ostrava

Odhalení látek k nelegální výrobě pervitinu - CŘ Ostrava

V úterý dne 16. 2. 2010 v odpoledních hodinách při společné kontrolně-represivní akci hlídky mobilního dohledu Celního ředitelství Ostrava a Celní protidrogové jednotky Generálního ředitelství cel, expozitury Ostrava, byla provedena kontrola vozidla jedoucího z Polské republiky do České republiky. Jednalo se o vozidlo české imatrikulace, ve kterém cestovali dva občané České republiky.

Celníci při kontrole ve vozidle odhalili nelegální dovoz omamných látek, a to téměř 1.500 ks tablet různých značek obsahující pseudoefedrin a 12 gramů Cannabisu (marihuany). Kromě výše uvedených látek byly ve vozidle nalezeny také použité injekční stříkačky sloužící k aplikaci pervitinu. S ohledem na množství převážených látek-tablet, je velmi pravděpodobné, že dovoz byl uskutečněn za účelem nelegální výroby pervitinu. Další odborné zkoumání ukáže, kolik pervitinu by se dalo z odhalených omamných látek vyrobit.

Jelikož se v daném případě jedná o omamné látky a prekurzory drog, vzniká důvodné podezření ze spáchání trestného činu – nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů.

Celý případ včetně zadržených osob a omamných látek byl předán k dalšímu řízení příslušnému útvaru Policie České republiky. 

 

 

  


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CŘ Ostrava
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky