CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ostravě 03.05.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ostrava

Padělaného alkoholu je na severu Moravy stále mnoho

    O tom, že na severu Moravy neustále kvete obchod s padělaným alkoholem, dokazuje i výsledek moravskoslezských celníků. Do boje proti nelegální výrobě a distribuci vybraných výrobků se zapojili pracovníci z oddělení podpory pátrání a dohledu, celního a mobilního dohledu Celního ředitelství Ostrava, technik, dále daňaři Celního úřadu Karviná a kontrolní a mobilní dohled všech celních úřadů.

    Dlouhodobou sledovací akci prováděli od měsíce října loňského roku, a to na základě důvodného podezření ve věci přečinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby podle Trestního zákoníku. Jednalo se o tři cizince z Vietnamu, kteří měli provozovny nebo bydliště v Petrovicích u Karviné, Marklovicích, Orlové a Bohumíně. Výše uvedené osoby v různých objektech vyráběli a ve vozidlech, provozovnách skladovali alkoholické nápoje za účelem dalšího prodeje, a to bez řádných dokladů.

    V tomto týdnu proběhla realizace trestního spisu a všichni tři cizinci byli zadrženi. Dále celníci provedli úkony trestního řízení, a to dvě domovní prohlídky a osm prohlídek jiných prostor a pozemků, při kterých byl zajištěn líh a alkoholické nápoje ve spotřebitelském balení neznačené kontrolní páskou.

    Celkem bylo zajištěno téměř 2.300 litrů vybraných výrobků, kdy daňový únik byl vyčíslen na necelých 500.000 korun. Zboží bylo zajištěno na Celním úřadě v Karviné a celý případ včetně zadržených cizinců byl předán s návrhem na zahájení trestního stíhání Policii České republiky.

      


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CŘ Ostrava
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky