CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ostravě 18.11.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ostrava

Padělaný alkohol opět v Bohumíně

    Bezmála 450 litrů neznačeného alkoholu a přes 4.000 kusů cigaret bylo zajištěno v městě Bohumín.

    Překupníci alkoholu, cigaret a tabáku stále pokračují ve svých praktikách. V uplynulých dnech bylo ve stejném městě nalezeno 500 litrů nekolkovaného alkoholu a nedávná kontrolní akce k němu připočetla dalších 444 litrů. Pracovníci taktické mobilní skupiny Celního ředitelství Ostrava na základě vlastního šetření monitorovali zemědělskou usedlost v části Starý Bohumín. V dopoledních hodinách člen hlídky spatřil staršího cizince z Vietnamu, jak jde od prodejny alkoholu a cukrovinek k hospodářské budově. Pro vstup použil zadní branku, ke které přijelo osobní vozidlo české imatrikulace. Po chvíli začal z budovy vynášet kartónové krabice a podával je muži, opět cizinci z Vietnamu, stojícímu u vozidla. Ten si je uložil do zavazadlového prostoru vozidla a převezl je k budově, ve které bylo zajištěno zmiňovaných 500 litrů alkoholu. Při této činnosti byl zkontrolován hlídkou mobilní skupiny, která ve vozidle napočítala 46 kusů litrových lahví neznačeného alkoholu.

    V době kontroly vozidla další členové hlídky sledovali staršího muže, který po chvíli z hospodářské budovy odcházel a nesl velkou tašku. Jakmile spatřil celníky, odhodil ji a dal se na útěk. Nereagoval ani na jejich opětovnou výzvu, aby se vrátil zpět. Po chvíli byl dostižen a celníci mu přiložili pouta. Byl požádán o zpřístupnění budovy, což učinil. V místnosti se nacházely krabice a v nich 400 litrů alkoholu bez platné kontrolní pásky. Čtyři igelitové tašky ukrývaly 4.000 kusů cigaret a jeden kilogram tabáku neznačené etiketou ani tabákovou nálepkou.

    Zboží bylo zajištěno a umístěno v celním skladu. Cizinci porušili zákon o povinném značení lihu a tím se dopustili správního deliktu. Hrozí jim pokuta až do výše 5.000.000 korun.

 

 

 

 

 

 

 

 


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CŘ Ostrava
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky