CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ostravě 28.05.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ostrava

Padělky obuvi CROCS nalezeny při součinnostní akci

    Přes 11 tisíc párů padělků obuvi známé ochranné značky CROCS zajistili pracovníci Celního úřadu Ostrava v součinnosti s Celním úřadem Mošnov,  s Cizineckou policií ČR, Českou obchodní inspekcí a psovodem Celního ředitelství Ostrava při kontrolní akci v areálu Šenovské burzy. Při rutinní kontrole prodejního stánku celníci zjistili, že je nabízeno a prodáváno toto zboží v rozporu se zákonem o ochraně spotřebitele.

    Při kontrole velkoskladu s obuví majitelky prodejního stánku byl odhalen i rafinovaný úkryt pro padělky tohoto zboží. Jedna z místností byla důkladně zamaskována matrací a po odstranění této zábrany byla nalezena další část zboží. Ve skladovacích prostorech se nacházelo celkem 6.680 párů plastové obuvi a 4.716 párů zateplené plastové obuvi značky CROCS. Obuv byla balena v papírových krabicích a taškách.   
 
    Majitelka zboží nepředložila žádné nabývací doklady a příslušníkům provádějícím kontrolu sdělila, že zboží nakoupila na tržnici v Praze. Vzniklo důvodné podezření z porušení práv duševního vlastnictví a zboží bylo zajištěno a umístěno v celním skladu.

    Zástupce majitele ochranné známky CROCS potvrdil, že zboží bez souhlasu majitele porušuje výlučná práva vlastníka ochranné známky a škoda, která by vznikla prodejem, byla vyčíslena na 11.093.640,- korun.

    Nejedná se o ojedinělý případ, a proto celníci nadále téměř každodenně provádějí kontroly zaměřené na ochranu spotřebitele.

  

  

 

 

 

 

 

 

 


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CŘ Ostrava
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky