CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ostravě 25.03.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ostrava

Padělané pily se prodávají i na severu Moravy

    V průběhu jednoho týdne narazili celníci na prodejce padělaných pil, a to nejen na východě Čech, ale i na severu Moravy.

    Ve čtvrtek 24. 3. hlídka Celního úřadu Opava provedla kontrolu veřejného parkoviště na Hálkové ulici. Přímo zde byly k prodeji nabízeny napodobeniny motorových řezacích pil označených nápisem STEEL. Další byly ukryty v osobním vozidle značky VW Transporter polské imatrikulace, který stál na parkovišti. Celníci při této nelegální činnosti přistihli cizince z Rumunska.

    Zboží jevilo známky porušení práv duševního vlastnictví, neboť bylo označeno způsobem stejným nebo zaměnitelným s registrovanou ochrannou známkou průmyslového vzoru společnosti STIHL. Jednalo se celkem o 10 kusů motorových pil a případná škoda způsobená majiteli práv k ochranné známce činí téměř 150.000 korun.

    Zboží bylo zajištěno a umístěno v celním skladu.

    Tento pokoutní prodej zboží signalizuje, že se jedná o padělek, neboť značkové motorové pily lze zakoupit pouze ve vybraných kamenných obchodech. Jde o velmi nekvalitní napodobeniny a spotřebitel se může radovat jen z nízké ceny, nad životností zapláče. Navíc manipulace s těmito padělky může vážně ohrozit život člověka.

 


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CŘ Ostrava
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky