CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ostravě 19.10.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ostrava

Při kontrole objeven opět neznačený alkohol

V Bohumíně zajištěno 62 litrů alkoholu bez kontrolní pásky.

V úterý 18. 10. prováděla hlídka mobilního dohledu Celního úřadu Ostrava kontrolní činnost zaměřenou na přepravu vybraných výrobků, tedy alkoholu, cigaret a pohonných hmot. Na parkovišti u Náměstí Svobody v Bohumíně celníci spatřili, že dochází k překládce zboží mezi dvěma osobními vozidly.  Z dáli bylo vidět, že se jedná a papírové kartony a s velkou pravděpodobností obsahovaly lahve s alkoholem. Jedno z vozidel Opel Meriva polské imatrikulace bylo zablokováno vozidlem celní správy. Řidič druhého vozidla Opel Vectra nereagoval na pokyn k zastavení a razantním způsobem z místa ujel. Vzhledem k tomu, že celníci měli jen jeden služební vůz, museli se věnovat řidiči zablokovaného auta. Nicméně si registrační značku ujíždějícího vozu zaznamenali. Ten se vydal boční stranou parkoviště směrem do Polska. Těsně před vjezdem na most řidič odbočil doprava na Starý Bohumín a ujížděl podél řeky. Celý tento manévr byl velmi nebezpečný a riskantní.

Po provedení kontroly zablokovaného vozidla bylo zjištěno, že se v něm nachází 62 litrů neznačených lihovin, kdy únik na spotřební dani byl vyčíslen na téměř 14.000 korun.

Zboží bylo zajištěno a umístěno v celním skladu. Pracovníci s kompetencí trestního prověřování zahájili trestní stíhání.


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CŘ Ostrava
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky