CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ostravě 21.09.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ostrava

Stáčírna alkoholu a etanolu odhalena na Těrlicku

V rodinném domku na Těrlicku bylo zajištěno téměř 2.600 litrů alkoholu a etanolu.

Ve čtvrtek 20. 9. provedli pracovníci realizaci trestní věci s krycím názvem „Slivovice“. Tento případ s podezřením na spáchání zločinu zkrácení daně a jiné povinné platby byl rozpracován již počátkem měsíce července. Jednalo se o tříčlennou organizovanou skupinu lidí, která přepracovala a skladovala líh neznámého původu, ze kterého vyráběla alkoholické nápoje různých značek. Tento pak distribuovala dalším osobám moravskoslezského regionu. Nelegální alkohol byl vyráběn a stáčen bez dodržování jakýchkoliv hygienických předpisů, v otřesných podmínkách.

Na základě příkazu Okresního soudu v Karviné byly provedeny tři domovní prohlídky, v rámci kterých bylo zajištěno 2.257 litrů vyrobených alkoholických nápojů, 330 litrů 95% etanolu a 680 kusů neznačených cigaret. Dále byly zajištěny věci určené k nelegální výrobě alkoholu jako etikety, láhve, uzávěry, kleště a tresť.

Byla provedena orientační zkouška na přítomnost metylalkoholu s negativním výsledkem, dále byly odebrány vzorky ze zajištěného lihu a vyrobených alkoholických nápojů. Všechno zboží bylo umístěno ve střeženém skladu celního úřadu.

Únik na spotřební dani byl vyčíslen na téměř 560.000 korun.

Celý případ je nadále v šetření a úkony trestního řízení stále pokračují.

 


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CŘ Ostrava
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky