CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ostravě 23.02.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ostrava

Stále důmyslnější úkryty "nelegálek"

Je libo cigarety z rozvodové skříňky nebo z vysavače? Severomoravští překupníci s alkoholem a cigaretami jsou mistry ve vynalézavosti úkrytů.

 Ostravští celníci při své činnosti odhalili již nejednu skrýš pro  nekolkovaný alkohol a cigarety. Při poslední kontrole provozovny v obci Bohumín použili svůj instinkt a využili svých zkušeností, což jim odkrylo další trend v úkrytech. Téměř 3.000 kusů cigaret bez kolku našli v rozvodné skříňce a ve vysavači. I tyto prostory se dají použít jako příruční sklad.

 Celníci v moravskoslezském regionu odhalili v období posledních tří let vybrané výrobky snad všude. Úkryty jsou skutečně originální. Zamrzlý rybník a v něm 500 litrů neznačeného alkoholu, zamaskovaný alkohol v černých ponožkách, tajné schránky pod regály přímo v obchodech, v prostoru pod podlahou, maskované vstupy do sklepů, motorový prostor vraků vozidel nebo čepování lihovin přímo z kovových sudů KEG. A teď přibyla rozvodová skříňka a vysavač. Jak daleko až půjde vynalézavost těchto „obchodníků“?

 


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CŘ Ostrava
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky