CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 01.04.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Obnovení provozu na hraničním přechodu Pomezí nad Ohří

Dne 1.4.2005 se uskutečnilo společné jednání zástupců Celní správy ČR a Policie ČR ve věci přechodného uzavření provozu na účelové komunikaci v prostoru hraničního přechodu Pomezí nad Ohří na česko-německé státní hranici pro nákladní dopravu.

Z provedeného státního stavebního dohledu v rámci tohoto jednání vyplynuly následující závěry:

  • Havarijní stav povrchu komunikace způsobený nepříznivými vlivy zimního období je řešen ze strany celní správy v rámci dostupných možností a prostředků. V počáteční fázi bylo provedeno lokální vyspravení výtluků vozovky vyplněním recyklovanou směsí. V současné době je dále zajišťováno zhutnění těchto výplní. Výtluky budou následně překryty obalovanou směsí.
  • S ohledem na takto dohodnutý způsob řešení situace dojde k obnovení provozu nákladních vozidel a jejich odbavování orgány cizinecké a pohraniční policie na výjezdu z ČR do SRN v úterý dne 5.4.2005 v 0.00 hodin.
  • V daném úseku komunikace bude omezena povolená rychlost na 30 km/h. Toto omezení bude zřetelně označeno dopravní značkou včetně upozornění na „Havarijní stav komunikace“. Toto opatření bylo rovněž schváleno Dopravním inspektorátem – PČR Cheb.

Pavel Polanka   referent poradenství a konzultace   a zástupce tiskové mluvčí CŘ Plzeň  tel.: 377 204 180  mobil: 731 126 394  e-mail: p.polanka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky