CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 21.04.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Při celním dohledu u tržnice Svatý Kříž došlo k dalšímu napadení celníka

Celníci tento týden zvýšili intenzitu celních kontrol na tržnici Svatý Kříž na Chebsku a také monitorují pohyb vozidel na příjezdových komunikacích k tržnici a  okolí tržnice.

 


Včera večer provedli kontrolu dvou vozidel, která byla zaparkována na parkovišti nedaleko tržnice. V jednom z vozidel celníci našli 113.470 kusů nekolkovaných cigaret, které představují daňový únik 119 tisíc korun.

Při pokusu kontroly druhého vozidla se řidič vietnamské národnosti začal chovat agresivně a jednoho z celníků fyzicky napadl. Celníci vůči němu museli použít donucovací prostředky - hmaty a chvaty, a protože svého agresivního jednání nezanechal, byla mu přiložena pouta.

Ve vozidle bylo následně nalezeno 90.500 kusů nekolkovaných cigaret, z nichž daňový únik činí 95 tisíc korun. Policie navíc vylustrováním vozidla zjistila, že vozidlo je nahlášeno v pátrání jako odcizené.

Útočníka předali celníci policii a podali na něho trestní oznámení pro napadení veřejného činitele. Dále je podezřelý z trestného činu porušení předpisů o nálepkách ke zboží.

 


K napadení celníků došlo v loňském roce v pěti případech, vždy v souvislosti s kontrolami tržnic a ve všech případech byly útočníky osoby vietnamské národnosti.

 


Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.: 377204125
fax: 377326130
mobil: 604221204
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
  
Skočit na začátek stránky