CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 16.06.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Pří prohlídkách objektů v Pomezí zajištěny cigarety, hudební a filmové tituly

Ve středu 15.6.2005 provedli pracovníci oddělení pátrání při Celním ředitelství Plzeň na základě povolení státního zástupce Okresního státního zastupitelství Cheb prohlídku nebytových prostor v objektech ležících v katastru obce Pomezí, při které objevily značné množství cigaret, které nebyly značeny způsobem stanoveným ze zákona o spotřebních daních a dále množství nahraných zvukových a obrazových nosičů. Prohlídkám byly podrobeny jedna dvoupodlažní budova, garáž, stodola a řada prodejních stánků. Vstupy do některých kontrolovaných prostor byly obzvlášť komplikovaně zabezpečeny zadními, příp. bočními vchody a rovněž až trojitými dveřmi.

Při prohlídkách bylo nalezeno celkem

více než 268.000 ks neznačených cigaret s vyčísleným únikem na povinných poplatcích v částce přesahující 450.000 Kč

bezmála 2.500 ks nahraných hudebních a filmových titulů. U nalezených médií se záznamem je důvodné se domnívat, že se jedná o pirátské kopie autorských děl zvukových a obrazových.

Zboží bylo zajištěno pro účely trestního řízení. Při kontrolním zásahu byly zadrženy dvě osoby, které jsou nyní podezřelé ze spáchání trestného činu Porušení předpisů o nálepkách k označení zboží pro daňové účely a dále Porušování autorského práva. V případě odsouzení by jim za tato protiprávní jednání hrozily sazby odnětí svobody až 3 roky a 2 roky. Po zpracování trestního spisu bude ze strany Celního ředitelství Plzeň podán návrh Policii České republiky na zahájení trestního stíhání proti oběma podezřelým osobám.


Pavel Polanka
referent poradenství a konzultace
a zástupce tiskové mluvčí CŘ Plzeň
tel.: 377 204 180
mobil: 731 126 394
e-mail: p.polanka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky