CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 12.08.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Zajišťování nelegálního zboží na tržištích v oblasti Chebska pokračuje

 I o víkendu prováděli pracovníci Celního úřadu Cheb kontrolní zásahy ve svém regionu. Na tržišti v obci Františkovy Lázně – Slatina bylo zajištěno 141600 ks neznačených cigaret.

Stále je rovněž odhalován prodej nelegálního zboží na chebském tržišti „Dragoun“. V sobotu zde celníci zajistili na prodejních stáncích téměř 10.000 ks neznačených cigaret. Při zahájení kontroly v jednom z prodejních stánků došlo k razantnějším fyzickým kontaktům. V okamžiku prokázání dvou celníků příslušnosti k celní správě přistoupila pětičlenná skupina přítomných trhovců, ve snaze uzavřít prodejní stánek před kontrolou, k urychlenému vytlačování kontrolorů z prodejního místa. Přivolané skupině celníků z oddělení kontrol CÚ Cheb se podařilo za přiměřeného použití donucovacích prostředků situaci uklidnit a jednoho trhovce s nejagresivnějšími projevy zadržet. Na toho bylo následně podáno u útvaru Policie ČR trestní oznámení pro fyzické napadení dvou celníků při výkonu služebních úkonů s následkem pracovní neschopnosti u jednoho z nich.

Jen za posledních 10 dnů zajistili celníci v chebském regionu při kontrolách

  • bezmála 237.000 ks neznačených cigaret různých značek s celkovým možným únikem na spotřební dani v částce přesahující 345.000 Kč
  • 4.300 ks hudebních kompaktních disků a audiovizuálních DVD nosičů
  • Za asistence celníků byly v tomto období Českou obchodní inspekcí zajištěny v souvislosti s podezřením na porušování práv majitelů ochranných známek textilní výrobky a obuv v celkové hodnotě zhruba 12.345.000 korun.

Z pozice kontrolních skupin při Celním úřadu Cheb bylo od začátku letošního roku při obdobných zásazích zajištěno 3.640.000 ks nelegálních cigaret a 80.000 ks nahraných CD a DVD disků


Pavel Polanka
zástupce tiskové mluvčí CŘ Plzeň
tel.: 377 204 180
mobil: 731 126 394
e-mail: p.polanka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky